rond en rond
broccoli soepKan voeding je helpen bij het herstellen?

Zeker. In de Traditionele Chinese Geneeskunde staat vast dat we bij onze geboorte een bepaalde hoeveelheid energie (Qi) ontvangen. Daar moeten we ons hele leven mee rond komen. Om deze basisenergie zo min mogelijk uit te putten is een goede voeding en ademhaling van groot belang. Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe minder aanspraak er gemaakt wordt op je basisvoorraad. Je kan als het ware grotendeels leven op de energie die je dagelijks tot je neemt.

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen wat er dan gebeurt als je gaat vasten! Het is dus de kunst om je voorraad basisenergie zo min mogelijk aan te spreken.

Vaak kan je door enkele eenvoudige aanpassingen al heel veel bereiken. Er is echter geen standaarddieet dat voor jou de juiste oplossing biedt. Jouw conditie is niet vergelijkbaar met iemand anders. Waar voor de één vlees of zuivel minder goed zijn, kan het voor een ander juist een verbetering bieden.

Voor of na een shiatsubehandeling kan je een enkele korte vraag stellen over voeding. Wil je een uitgebreid advies, dan kan je hiervoor een afspraak maken.

Op mijn website www.zinvollevoeding.nl tref je lekkere recepten aan. Het is geen website over strenge diëten of andere dwingende voorschriften. Maar juist wat er allemaal kan als je bepaalde producten niet wil of kan eten. Met een kookstijl waar je blij van wordt, in plaats van somber omdat het zoveelste kooktijdschrift niet aansluit bij jouw eetpatroon. Zodat je zin krijgt in koken, want zin duidt op levenslust en die krijg je vast als je de lekkere receptjes ziet. Door op "uitgebreid zoeken" te klikken kan je op verschillende manieren naar het door jou gewenste recept zoeken.

Wel geef ik, voor de geïnteresseerden, een uitgebreide uitleg waarom ik bepaalde producten gebruik en wat het nut van hiervan is. Maar je kan ook direct aan de slag gaan met de recepten.

Omdat mijn eigen leven zo'n positieve wending heeft gekregen door anders te leven, gun ik iedereen zo'n kans. Ik hoop dat deze website daar een stukje aan bijdraagt. Mijn missie is om te laten zien dat je met andere producten ook lekker kan koken, misschien zelfs wel lekkerder omdat alles zo puur smaakt.

Juist als je bewuster eet, proef je beter en waardeer je meer. "Eat what you need".

Geniet van de recepten die wekelijks worden aangevuld en gericht zijn op het seizoen waarin we op dat moment leven, met producten die op dat moment goed verkrijgbaar zijn. Alle recepten zijn geschikt voor mensen met een vegetarische, veganistische of macrobiotische levenstijl. Bij recepten die geschikt zijn voor een glutenvrij-dieet wordt dit specifiek aangegeven.

Volg jij een ander dieet en zou je dit aangegeven willen zien in de recepten, stuur gerust een verzoekje dan pas ik de vermeldingen aan. Dat kan ook wanneer je een vraag hebt omdat je iemand te eten krijgt die bepaalde producten niet eet.

Ik durf de uitdaging aan om jou te laten genieten van de recepten. Jij ook?

Logo Zinvolle voeding 40x40Heb je nog wat moeite om op deze manier te koken dan biedt Zinvolle Voeding ook workshops aan. En zelfs als je niet van koken houdt, maar wel heel graag op deze manier wilt eten, kan Zinvolle Voeding een catering verzorgen. Dit vind je terug onder het hoofdstuk Informatie op de website van Zinvolle Voeding.

Ik wens iedereen veel inspiratie toe!

Corinne Maaten

 

Adres