rond en rond
Waarbij kan shiatsu helpen?

Allereerst is Shiatsu prettig om te ondergaan. U hoeft hiervoor niet ziek te zijn. Het versterkt uw basisconditie, vitaliseert, ontspant, kalmeert en verbetert het lichaamsbewustzijn.

Het kan een diepgaand effect op uw leven hebben, doordat shiatsu met zich meebrengt dat u bewuster leert omgaan met uw eigen lichaam en leefwijze.   Shiatsu is voor jong en oud geschikt. Shiatsu kan natuurlijk het beste preventief worden ingezet, maar verder wordt de therapie ingezet bij de behandeling van allerlei soorten pijnklachten:

Migraine, (algehele) rugpijn, schouderpijn, hernia, whiplash, of stijve nek, blessures, spierpijn, RSI, knieklachten, gewrichtsklachten ( fibromyologie, reuma, artritis, parkinson) hormonale disbalans (PMS, overgangsklachten), stofwisselingsproblemen (PDS, constipatie), verklaarbare vermoedheid (door bijvoorbeeld overwerk, burn-out, stress, emotionele disbalans (verdriet, stemmingswisselingen, lichte depressie, angst, paniekaanvallen). Ter 0ndersteuning van andere (pijn)klachten, denk aan herstel na een operatie.

Shiatsu wordt toegepast bij pijnbestrijding, maar in
landen als Duitsland, Zwitserland, Canada en Japan is een maandelijkse, preventieve behandeling heel gewoon.

Ik geef geen shiatsu indien: u (ernstige) griep (verschijnselen) heeft of als er sprake is van andere infectieziekten die overdraagbaar zijn. Ook niet gedurende chemokuren, indien er sprake is van ernstige ontstekingen of wonden, ernstige vorm van osteoporose, een veel te hoge bloeddruk of ernstige hartklachten en de eerste 3 maanden van zwangerschap.

De opleiding voor shiatsu-massage heb ik met succes afgerond en ben nu therapeut in opleiding. Minder gangbare klachten zal ik nog niet zelfstandig behandelen. De komende tijd zal ik mij echter zoveel mogelijk specialiseren om aan alle vragen te kunnen voldoen.

 

Adres