rond en rond
Chi Nei Tsang (CNT) betekent "het bewerken van de energie an de interne organen". De wortels van deze soort massage liggen in het oude China. CNT is een krachtige, diepe en zachte toepassing die blokkades oplost door het masseren van het buikgebied en ook de borstkas.

CNT ontgift, brengt emotioneel evenwicht, versterkt en wakkert het helend vermogen van het lichaam aan.

massageA
Volgens de Taoïsten start het leven vanuit de navel. Ook na de geboorte worden externe energieën hier getransformeerd tot vitale levenskracht. Ook elimineren toxines uit de organen zich via het navelgebied. Vanuit de navel zijn alle lichaamsstelsels met elkaar verbonden: bloedvaten-, lymfe-, zenuw- en spierstelsel en het meridiaansysteem komen samen in de navel. Vanuit de navel verenigt het lichaam zich met de geest en ziel.

Spanning, zorgen en stress van de dag, maand of jaar stapelen zich op en worden zelden afgevoed. Deze verstoringen veroorzaken fysieke verstrengelingen en knopen van de zenuwen, bloedvaten en lymfeklieren. Het resultaat is een geleidelijke obstructue van energiecirculatie die tot verstoringen kan leiden zoals bijvoorbeeld spijsverteringsproblemen, constipatie, slapeloosheid, slechte huidkwaliteit en het onvermogen tot gewichtsverlies. Dit is zeker geen volledige opsomming. Wanneer de energiestroom in de organen geblokkeerd raakt slaan ze ongezonde energie op, die dan doorstroomt naar andere lichaamsdelen. Die kan zich vervolgens uiten in ziek zijn of ongewenste emoties.Zo ontstaat er een cyclus van stress en negativiteit. 

Bovendien leiden de energieblokkades tot de vorming van een soort knopen die zich vastzetten in de buikstreek en die de stroom van energie doen ophopen. Door je te ontdoen van onderliggende toxines en negatieve krachten worden veel klachten verholpen.


Chi Nei Tsang zuivert het lichaam an ziekmakende emoties en afvalstoffen.


Waarom horen we tegenwoordig zoveel over "Ontgiften"?
Door onze gehaaste levensstijl , fastfood, snelle auto’s, etc. ontwikkelen we geestelijke en lichamelijke spanning. Wij vermelden reeds eerder dat bovenmatig negatieve gedachten tot fysieke toxines kunnen leiden die ook het immuunsysteem aantasten. Wanneer wij dit alles combineren, creëren wij toxines in het lichaam die vaak onopgemerkt blijven door onze hectische manier van leven.
De toxines ondermijnen onze gezondheid en zijn een voedingsbodem voor ziektes. Sommige toxines vereisen van het lichaam de aanmaak van nieuwe verdedigingscellen en antistoffen om deze toxines te lijf te gaan. Wanneer dit niet meer lukt onstaat er een scheve situatie en spreekt men van kanker.

Bijvoorbeeld, wanneer voedsel in de darmen vastzit, gaat het schimmelen. Deze substantie produceert giftig gas, dat door de darmwand direct in het bloed terechtkomt. Via het bloed komt het gif in de interne organen en de klieren terecht en zelfs in de hersenen!!
Ditzelfde gaat op voor de longen en het inademen van vuile lucht. In de Chinese geneeskunde is het verwante orgaan van de Longen de Huid.
Is het je nooit opgevallen dat een zware roker er meestal ouder uitziet dan hij of zij lijkt?

Het belangrijkste reinigende orgaan is de lever. De uitscheidingskanalen omvatten de darmen, de nieren, de huid, de longen, en het lymfesysteem. CNT simuleert deze systemen om optimaal te functioneren en helpt het lichaam tegen ziektekiemen om een goede gezondheid te behouden.

Wie heeft er baat bij CNT?
Eigenlijk gewoon iedereen. 
De meeste mensen hebben wel eens ervaren hoe het voelt wanneer hun Chi is geblokkeerd. Zuigelingen ervaren geblokkeerde Chi als krampen. Kinderen ervaren geblokkeerde Chi als ziekte of buikpijn. Tieners hebben vaak veel toxines en negatieve emoties door hormoonschommelingen en/of slechte eetgewoonten, die zich dan manifesteren als acne. Iedere volwassene die last heeft van spanning of zorgen en zich niet kan losmaken van deze negativiteit heeft baat 

CNT past heel goed in combinatie met shiatsu. Het lichaam krijgt zo net een wat harder duwtje om het zelfhelend vermogen aan te spreken en toxines vrij te laten.

De prijs van een behandeling bedraagt € 70,-. Een afspraak kan je maken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch na 15.00 uur 06-16346434

Bent u aanvullend verzekerd voor medische shiatsu? Dan kunt u de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar en zal deze (deels) vergoed worden. Ik ben aangesloten bij de beroepvereniging VNT en geregistreerd bij NIBIG, RBCZ en geschillencommissie SCAG.
 

Adres