rond en rond
De borstweefselmassage is bijna voor iedereen geschikt, maar er zijn enkele uitzonderingen. Deze vind je hieronder.

Tijdens de zwangerschap
In verband met het vrijkomen van toxinen zijn de behandelingen niet aan te bevelen tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding. De behandelingen zijn echter juist extra aan te bevelen vóór de zwangerschap. Door de reinigende werking van de behandelingen wordt voorkomen dat je baby tijdens het geven van de borstvoeding de in het borstweefsel opgeslagen toxinen binnenkrijgt. Tevens wordt door de verbeterde doorbloeding in het borstweefsel de melkproductie geoptimaliseerd. Zo geef je jezelf én je kind een goede start.

Minimum leeftijd
De behandelingen zijn mogelijk zodra je borsten hebt. Zeker als de borsten striae vertonen, pijnlijk aanvoelen of onregelmatigheden vertonen.

Tot welke leeftijd zijn behandelingen mogelijk?
Er is geen leeftijdgrens. Integendeel: zodra het borstweefsel volgroeid is kan je zorgen dat je borsten in topconditie blijven en hoe ouder je bent hoe meer je borsten aan een beetje onderhoud toe zijn. Wel verwachten wij dat je vanaf 50 jaar de aanbevolen borstcontroles hebt laten uitvoeren.

Maakt het uit of je grote of kleine borsten hebt?
Nee, dat maakt niets uit. Wel vragen grote borsten meer behandeltijd. De kans bestaat dan dat je een behandeling meer nodig hebt. Of juist een behandeling minder bij kleine borsten.

Borstimplantaat of borstverkleining
Ook dan is massage goed mogelijk. Het is wel belangrijk dat de postoperatieve klachten meer dan 2 maanden weg zijn. Of als het langer dan 1 jaar geleden is dat je bent geopereerd.


 

Adres