rond en rond
Hoe verloopt een behandeling?
Een consult duurt een uur. Het eerste consult duurt iets langer door het uit- en doorvragen van het intakeformulier dat voorafgaand aan de eerste behandeling door jezelf is ingevuld en teruggestuurd. De behandeling zelf begint met een soort warming up die het bindweefselvlies van je bovenlichaam ontspant en de spieren die eronder liggen. Het borstweefsel wordt handmatig onderzocht naar verhardingen, pijnlijke plekken of oneffenheden. Deze probleemzones worden vervolgens genoteerd en geëvalueerd wat betreft hardheid, mobiliteit, structuur, locatie en gevoeligheid. Dit bepaalt de behandelbaarheid van de zone en geeft aan hoe en hoeveel er behandeld moet worden. Vervolgens worden de verhardingen behandeld en wordt het borstweefsel weer elastisch.

Is de behandeling gevoelig?
De behandeling is pijnloos als je borsten volledig gezond en ontstekingsvrij zijn. Zijn er wel ontstekingen en veel afvalstoffen, dan is de behandeling gevoeliger. Er wordt altijd goed op de gevoeligheid gelet, maar je voelt dit zelf het beste aan. Zelfs bij de lichtste vorm van pijn wordt er gevraagd om de pijn een cijfer te geven op de schaal van 1 tot 10. Er wordt nooit boven pijncijfer 7 behandeld.


Een gevoelige behandeling is een teken dat de behandeling extra nuttig voor je is. Je voorkomt zo dat de klachten zich verder ontwikkelen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Hoeveel behandelingen je precies nodig hebt, hangt af van de conditie en grootte van je borsten. De meeste cliënten hebben aan 2 of 3 behandelingen voldoende. Sommig cliënten hebben echter meer behandelingen nodig; dit kan het geval zijn bij klachten zoals mastopathie of kleinere cysten.


Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?
Gebleken is dat de behandelingen het meeste effect hebben als er tussen de behandelingen ee periode zit van 3 à 4 weken. 
Bij klachten als mastopahtie, cystevorming en fibroadenomen, wordt geadviseerd 2 à 3 keer per jaar terug te komen om het borstweefsel soepel te houden. In alle andere gevallen is het raadzaam om jaarlijks een afspraak te maken voor een goede doorbloeding van het borstweefsel.


Is de behandeling veilig en zonder risico's
De behandeling is veilig als je je aan de volgende spelregel houdt:

Maak je je zorgen? Voel je een knobbeltje? Voelt het niet goed aan?... Ga dan altijd eerst langs je huisarts. Die bekijkt of het nodig is om een echo of mammografie te maken, of verwijst je door naar een specialist.

In alle andere gevallen kun je gerust aan de behandeling beginnen. Het doel van de behandeling is natuurlijk juist om je klachten te verminderen en toekomstige klachten zoveel mogelijk te voorkomen. De therapie is manueel en beproefd. 

Na de behandeling worden afvalstoffen in het lichaam afgevoerd en kan de pijn in het borstgebied tijdelijk verergeren. Dit kan gepaard gaan met vermoeidheid, transpiratie, hoofdpijn en duizeligheid. Dit betekent dat de behandeling goed werk: wat vast zat gaat opnieuw stromen, het lichaam zoekt opnieuw haar balans en afvalstoffen worden afgevoerd. Veel (warm of lauw) water drinken is daarom belangrijk.


 

Adres